OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou
![OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160722/21/j161609.jpg)
Potřebné ingredience
Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.
Postup přípravy
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/, pořádně promícháme a uložíme do ledničky.
Při servírování polévku rozdělíme do tří misek nebo talířků, každou porci ozdobíme půlkou vajíčka, smetanou a posypeme nasekaným koprem nebo pažitkou.
V další misce předkládáme k polévce teplé přílohové brambory, které jsme osolili, posypali pažitkou a lehce zakápli olejem.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Z běžných surovin se ve velmi krátkém čase vykouzlí lahodná a velmi osvěžující polévka, která se připravuje na mnoho způsobů, za použití dalších surovin. U nás v celé oblasti je zvykem současně podávat teplou přílohu z brambor, jak je uvedeno v postupu-do polévky je ale již nepřidáváme.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203957.jpg)
Na obrázku jsou nachystané suroviny: Uvařená řepa, salátová okurka, kefír, 2 vejce natvrdo (kostičky z ½ vajíčka vložíme do polévky a zbývající 3 poloviny necháme na ozdobu).
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203958.jpg)
Uvařenou řepu strouháme nahrubo.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203959.jpg)
Strouhanou řepu vložíme do misky, dochutíme solí a pepřem, smícháme s kefírem a doplníme malými kostičkami z půlky vajíčka a celé okurky.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203960.jpg)
Vše dobře promícháme a necháme v ledničce vychladit. Mezi tím uvaříme brambory.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203961.jpg)
Před podáváním polévku rozdělíme do tří misek nebo hlubších talířků, dozdobíme snítkou kopru, 1 lžící zakysané smetany a dvěma dílky z půlky vajíčka.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203962.jpg)
K vychlazené polévce je u nás zvykem servírovat misku uvařených, ještě teplých, jemně solených brambor, lehce zakápnutých olejem a sypaných pažitkou
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203963.jpg)
.Připravené celé menu.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160722/21/k203964.jpg)
Kefírová polévka s červenou řepou a bramborovou přílohou je lehký a velmi osvěžující pokrm.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180204/20/b570069-1517773571.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160717/15/b586849-1468761384.jpg)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/181125/15/b5682-1543154907.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160717/15/b586849-1468761384.jpg)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)